Runverslag Survivalrun de Knipe – De Knipe Yn Tou

Het is alweer even geleden, maar we willen deze leuke verslagen niet laten liggen!

Hoe beleef je je allereerste survivalrun na een 8 maanden trainen? En hoe heeft de Havelter jeugd het er in de Knipe vanaf gebracht?

Runverslag De Knipe Yn Tou van zaterdag 2 juni

Na een periode met prachtig weer was iedereen klaar voor een mooie zonnige run; helaas hadden de weergoden anders bedacht en stond een ieder in korte broek in de regen in De Knipe.

Voor de jeugdleden geen enkel probleem, dan maar wat harder lopen. Met een run zo dichtbij, was onze vereniging goed vertegenwoordigd deze dag.
’s Morgens begon de dag met de JSR met een podiumplaats voor Bo en voor Tim, Luuk, Sanne, Mette en Niels nette top 10 klasseringen. Maar ook Henrie, Teije, Bart, Fitz, Lylian, Sterre, Vin en Silvan hebben het weer keurig gedaan.

De middag was voor de recreatieve run. De Jeugdcommissie had de jeugdleden uitgenodigd om samen mee te doen. Hessel, Tijn, Luc, Sem, Marlo, Simon, Damian, Tycho, Yara, Naomi en Nienke namen deze uitnodiging aan en onder begeleiding van Tim, Liesbeth, Sandra, Maik en Kasper hebben zij een supermiddag gehad. Hessel en Tijn liepen op hoog tempo voor de groepjes uit en behaalden een keurige 8e en 16e plek! Iedereen bedankt voor de gezellige middag, we hopen dat we jullie nog vaker zien bij de wedstrijden.

Ook Daniella, Robert, Sabine, Nelleke en Rhea hebben het keurig gedaan.

Voor Rhea haar eerste run en dan meteen 7 km lopen en over de 4 meter; je moet het maar durven en doen! Hieronder lees je hoe het Rhea en Nelleke is vergaan.

Verslag instappers survivalrun De Knipe

Het begon afgelopen najaar, al na een aantal trainingen bij de instapgroep. We bedachten dat het wel leuk zou zijn om samen aan een run mee te doen. Dan kun je ergens naar toe trainen. We besloten om naar De Knipe te gaan, wat later in het seizoen en meestal mooi weer. En volgens Maik was De Knipe een mooie beginnersrun. Nou, dat hebben we geweten….. 😃

Al met inschrijven kwamen we er achter dat je, als je koppel mee wilde doen, je moest inschrijven voor de 7 km. Maar ach, nog tijd zat, nog wat trainingen te gaan. Daarna kwam de drukte van onze eigen run en toen kwam zomaar ineens De Knipe wel heel dichtbij…… Nog wat instructies van te voren van Maik, zodat we ook de 4 m. hoogte konden bedwingen (want ja, die hoogte zat er ook in, in tegenstelling tot wat we dachten) verschenen wij op 2 juni om 11.25 uur aan de start. Na de start gingen we gelijk door het water. Deze hindernis hadden we te pakken en hop door naar de volgende. We begonnen lekker.

En na een tijdje zagen we een rij wachtenden, dit was de eerste 4 meter. Deze lukte. Even later kwamen we bij een steigerbuis omhoog en dan over het net. Met wat hulp haalde Nelleke deze niet en Rhea wel. Hier mochten we ons bandje nog houden, want als deelnemers hun bandje houden, komen ze volgend jaar vast weer terug…… Door het bos en de splitsing van de 5 km en 7 km liepen we best lekker. Hindernissen lukten allemaal en daar was weer een rij. We moesten over de balk, apenhang en door met lianen met dubbele touwen en aan het eind het rode touw aantikken (met de HAND!). Deze haalde Nelleke wel, maar Rhea net niet en Nelleke mocht het touw niet aanreiken, want ze zat niet meer in de hindernis. We kozen ervoor om het bandje te laten knippen en niet weer in de rij te gaan staan. Verder gingen we met de run. Bandje af maakte het iets relaxter. We probeerden alles, maar wat niet ging, was niet erg. Weten we ook weer waar we nog op te trainen hebben.

Het was een leuke run, veel water, mooi parcours. Dit smaakt naar meer!

Rhea en Nelleke

Op zondag hebben Inga, Tobias, Pieter, Frans en Kasper meegedaan aan het ONK LSR, dit was een succes, genoten van de hindernissen en extra uitdaging van zo’n LSR! Verder hebben Maik, Patrick en Freek de 12km gelopen, al met al een mooie delegatie vanuit Havelte die heeft genoten van een schitterende run.

Deel dit bericht