Runverslag jeugd: Bakkeveen/Leeuwarden/Boerakker

Giant Survivalrun Bakkeveen 16-9-17, Bikkel Survivalrun Leeuwarden 1-10-17 en Cordial Survivalrun Boerakker 7-10-17

Op zaterdag 16 september was in Bakkeveen de eerste run van het seizoen voor de jeugd. Havelte was hier goed vertegenwoordigd. Het weer was iets minder, er viel wat regen. Voor de JSR 15-17 heren kwamen Tim, Bonne en Henrie uit. Voor Bonne en Henrie was het de eerste keer dat ze meededen in deze categorie. Dat hebben ze super gedaan. Bij de JSR 15-17 dames verschenen Bo, Esli en Margot aan de start. Voor Esli en Margot was dit de eerste run in de JSR klasse. Zij deden het super en Esli eindigde zelfs als 9de. Bo behaalde een podiumplaats, zij werd 2de. Aan de JSR 12-14 deden bij de heren Bart en bij de dames Sanne en Lylian mee. Teije kon helaas niet meedoen ivm een blessure. Aan de start van de JSR 10-11 dames verschenen Rosa en Mette. Bij de heren haakte Vin helaas af. Rosa was goed op dreef en eindigde als 2de. Aan de ouder-kind run namen Sterre met haar moeder deel en zij volbrachten dit met behoud van het bandje.

Op zondag 1 oktober was de Bikkel Survivalrun in Leeuwarden. Hier was het weer iets beter en scheen zelfs het zonnetje. Aan de start van de JSR 15-17 verschenen voor de heren Tim en Henrie en voor de dames Bo. Bij de JSR 12-14 deden bij de heren Teije, Luuk, Bart en Fitz en bij de dames Sanne en Lylian mee. Deelname aan de JSR 10-11 was er door Vin en Silvan bij de heren en bij de dames Rosa en Mette. Voor Silvan was dit de eerste run. Hij deed dit super, moest alleen helaas het bandje afstaan. Volgend jaar is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa. Daar is met de survivalrun ook aandacht voor en gaat de run door het centrum van Leeuwarden!

Op zaterdag 7 oktober was de Cordial Survivalrun Boerakker. Dit jaar was het echt overleven in Boerakker, de omstandigheden waren zwaar. Het was een koude dag met wind en regen. Aangezien het al weken lang behoorlijk geregend had, was het parcours nat en drassig. Voor Havelte verschenen er een aantal dapper strijdende leden aan de start. Dit waren bij de JSR 15-17 Tim, Henrie en Bo, bij de JSR 12-14 Teije, Bart, Sanne en Lylian, bij de JSR 10-11 Vin, Silvan, Rosa en Mette en bij de junioren 12-14 Sterre. Helaas speelden bij een aantal deelnemers de kou parten en moesten zij voortijdig stoppen. Tim, Henrie, Bo, Teije, Bart, Sanne, Rosa en Mette haalden de run wel en dat met bandje. Mooi om te zien was, dat ondanks de barre omstandigheden de leden van Havelte de hindernissen rustig en met goede techniek volbrachten

Deel dit bericht