Runverslag Beltrum

’toezien en afzien’

Zondagmorgen 7 januari; de wekker gaat op tijd af voor de eerste run van het jaar in Beltrum. 13 sportievelingen van onze club wagen zich op deze koude dag naar de Achterhoek om mee te doen aan de run der survivalruns. 2 teams van 4 personen, 2 individueel en 3 jeugdleden verschijnen aan de start.

Om 10 uur bijten Sanne en Henrie het spits af, zij gaan meedoen aan de middellange afstand van 13 km. Een hele opgave, zo blijkt bijna 4 uur later. Door de enorme regenval van de afgelopen tijd waren de sloten vol en de akkers bijna niet door te komen. Maar gelukkig was de sfeer goed, de vrijwilligers en de warme versnaperingen voldoende aanwezig en de wil om door te gaan groot. Bij de laatste doorwading zag Sanne het even niet meer zitten en was gelukkig verstandig genoeg om uit te stappen, dit na een afstand van ruim 11 km. Henrie ging nog even door en mocht na 3 uur en 55 minuten heerlijk bijkomen in de hottub. Het rode bandje veilig mee naar huis. Voor de 15 jarigen was deelname aan deze afstand wel heel bijzonder en bovenal erg stoer!

Om 11 uur was het de beurt aan Tobias, Wilco, Paul en Robert in team Havelter Haantjes. Nicky, Kasper, Marco en Anja (de moeder van Kasper) deden mee met team 50/50 en Inga en Maik vertrokken in de individuele categorie. Allemaal liepen ze de middellange afstand van 13 km. 50/50 heeft er volop van genoten en is ruim 3 uur onderweg geweest. Anja trotseerde het koude water op een geheel eigen manier maar kwam wel aan de overkant. De Haantjes wisten in 2 uur en 25 minuten afzien te finishen. Natuurlijk mét bandje maar totaal verkleumd Maik en Inga hebben het individueel super gedaan; van de 211 heren die over de streep kwamen mocht Maik de 39e tijd noteren en Inga feliciteren we van harte met haar podiumplaats; nummer 3 bij de dames, dan ben je toch wel een topper!

Lylian mocht om 12 uur nog van start voor de 6,5 km. Ondanks de kou heeft ook zij een superdag gehad; in een tijd van 1 uur 16 minuten kwam ze als 18e meisje over de streep. Compliment!

Na de wedstrijd was iedereen van harte welkom in Noordijk; de ouders van Kasper verwenden iedereen met een heerlijk bord warme snert en moe maar zeer voldaan konden we allemaal weer terug naar Havelte. Hoe het lichaam en de spieren zich de volgende dag voelden is dan weer een verhaal op zich maar dat kon weinigen wat schelen, de trots van het meedoen en het afzien is net wat groter dan de pijntjes!

’s Avonds haalden we zelfs het NOS journaal die wist te melden dat er minstens 60 mensen onderkoeld (lees koud) waren geraakt. En… er deden zelfs kinderen mee aan deze barbaarse sport! Ut mut nie gekr wordn…

Deel dit bericht