Runverslag jeugd: Groningen

Zondag 19 november was de run in Groningen!
Het was een koude dag met een straffe wind en hagel- en regenbuien. Af en toe was het even droog en scheen zelfs de zon.

Afbeeldingsresultaat voor survivalrun groningen

De minirun voor de jongste kinderen startte om 10.00 uur en tegen de tijd dat de jeugdwedstrijdlopers moesten starten begon het te regenen en hagelen.
Tim startte als eerste om 10.30 uur, bij de JSR 15-17 jaar, in een t-shirtje zonder thermo, terwijl ouders e.a. belangstellenden met dikke jassen, sjaals en mutsen en paraplu’s, toekeken.
Daarna volgden Bo, Bonne en Henrie in deze categorie, zij liepen 8,5 km.
Luuk, Sanne en Bart startten bij de JSR 12-14 jaar, opgevolgd door Lylian en Teije, Fitz en Sterre. Zij liepen 5,5 km.
Mette, Rosa en Silvan liepen ook 5,5 km bij de JSR 9-11 jaar.
In de middag liepen Niels en zijn moeder de 5,5 km kind-ouderrun en Ingeborg en Annieke de 5,5 km koppelrun.

Het was een leuke maar glibberige run in de modder. Iedereen kwam helemaal onder de modder terug. De eindhindernis was voor een aantal mensen een ware uitdaging. Helaas moest Fitz hier uitstappen. De hindernis was te glad en glibberig en vermoeidheid speelde hem parten. Sterre kon m.b.v. tips van Sanne uiteindelijk deze hindernis trotseren en ook Silvan wist deze hindernis uiteindelijk te overwinnen. Hij was erg trots op het behoud van zijn bandje.

Henrie liep zijn snelste tijd op de 8,5 km, Bart liep netjes binnen het uur en ook Luuk en Teije zette mooie tijden neer, rond de 44 minuten.
Bonne liep snel en werd 6e, op de voet gevolgd door Tim die 8e werd.
Sanne liep met een geblesseerde enkel (iemand ging op haar enkel staan) naar een mooie 7e plaats, gevolgd door Lylian op de 9e plaats.

Bo liep de longen uit haar lijf om op het nippertje op de 3e plaats te eindigen evenals Rosa die op het nippertje 3e werd, gevolgd door Mette die volgde op de 4e plaats.
Het was een ware strijd daar in die eindhindernis!!
Ingeborg en Annieke hebben de run ook uitgelopen met bandje, Niels en zijn moeder hebben het bandje niet behouden maar wel een leuke run gehad.

De toeschouwers hebben, ondanks het slechte weer, genoten van al deze bikkels die de kou, wind, regen en hagel trotseerden.
Het was een geweldige en gezellige dag met z’n allen in Groningen!!!

Deel dit bericht