Runverslag Dinxperlo

SURVIVALRUN DINXPERLO

Op zondag 17 december zakte een grote groep leden van onze club af naar Dinxperlo, in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens waar zij de laatste run van dit jaar zouden gaan lopen! De eerste starters, om 9.30 uur, moesten al in alle vroegte op weg om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Het was een koude, mistige dag met temperaturen rond het vriespunt. In de loop van de ochtend liet de zon zich heel even zien, maar al snel trok de mist weer op en was het gedaan met het zonnetje.

De dag begon met de jeugd 15 – 17 jaar. Op de hindernissen lag nog een laagje ijs en er lag ijs op het water. Maar onze bikkels trokken zich hier niets van aan en gingen vol goede moed van start, terwijl belangstellenden aan de kant met dikke jassen, handschoenen, sjaals en mutsen en koude handen en koude tenen toekeken.

In deze eerste categorie zagen wij Tim, Bonne, Bo en Henrie vertrekken. Daarna mocht de KSR aantreden. Hier werd onze club vertegenwoordigd door Nicky, Maik, Kasper en Paul.
De jeugd 12 – 14 jaar volgde met Sanne, Teije, Luuk, Bart, Lylian, Sterre en Fitz.
In de jeugd 9 – 11 jaar liepen Mette en Rosa.
Na de wedstrijdlopers kwamen de recreatielopers.
Hier zagen wij bij de 7 km.Tobias, Coen en Robert (Keizer) vertrekken.
Bij de 5 km. liep Sabina.

Dinxperlo heeft een prachtige survivalbaan, deels door een bosje,
met een eilandje en hindernissen over het water naar dit eilandje. De deelnemers liepen in grote lussen om deze baan heen en kwamen telkens weer terug naar deze baan om daar ook weer wat hindernissen te doen. Belangstellenden die niet met de fiets meereden, konden zo ook de deelnemers in actie zien. M.n. de laatste hindernis, voor de jeugd 15 – 17 jaar en de volwassenen, was mooi om te zien. Een apenhang/ net over het water naar de finish. Zware hindernis omdat de armen verzuurd waren bij de meesten, na vele hindernissen onderlangs, het koud was en je absoluut niet naar beneden wilde vallen, in het water en het ijs!
De jeugd 9 – 11 jaar en 12 – 14 jaar deed eerst een indianenbrug naar het eilandje en vandaaruit over balken over het water naar de finish, ook mooi om te zien.

De meesten hebben een mooie run gelopen.
Sommigen met erg koude handen waardoor het niet zo lekker ging als normaal. Sommigen

hadden het daarentegen juist weer erg warm en hadden spijt dat ze uberhaupt een thermoshirt aan hadden gedaan (hoe is het mogelijk, dachten degenen die stonden toe te kijken).
Ook moest de run helaas voortijdig worden gestaakt en wel door Coen.
Hij was gekomen omdat hij met zijn nichtje zou lopen maar was eigenlijk niet fit. Helaas heeft hij hierdoor de run dus voortijdig moeten staken.

Sabina en Robert hebben hun run netjes uitgelopen MET behoud van bandje!
Vermeldenswaardig is verder Nicky die geweldig goed gelopen heeft en eindigde op een 5e (van de 65) plaats!!!! Tobias deed het ook erg goed en werd 19e (van de 197)!

Ook Mette deed het weer fantastisch en werd zelfs 2e (van de 14) !!!

Het was, ondanks de kou en mist, een prachtige dag in Dinxperlo!!!!
We verheugen ons nu alweer op volgend jaar.
Hopelijk gaan we weer met zo’n grote groep van onze club die kant op !!!

 

Deel dit bericht