Jeugdrunverslag Havelter Survivalrun

Op zondag 13 mei 2018 werd voor de 7e keer de Havelter survivalrun georganiseerd. De dag begon bewolkt en met dreiging van regen en onweer.
Gelukkig kwam de regen pas in de avond (wel net toen de afbreekploeg bezig was helaas) en werd het zelfs nog een zonnige en warme dag. Fijn voor de toeschouwers en alle vrijwilligers, maar ook voor de deelnemers die een aantal keren het water in moesten. Zij gingen bij Overcinge, de Klaverkampen en de Dreesvijver te water.

Jeugddeelnemers 

Om 9.30 uur gingen de jongens en meisjes van de JSR 15 -17 jaar van start.
Zij liepen de 6 ½ km zwaar. In deze categorie liepen Tim, Bonne, Bo, Henrie, Esli, Margot, Kevin en Erik. Bo werd 2e bij de dames en behaalde dus een podiumplaats. Bonne en Tim zetten ook goede tijden neer en werden respectievelijk 5e en 6e bij de heren.
Vanaf 9.46 uur liepen de jongens en meisjes van de de JSR 12 -14 jaar de 6 ½ km licht. Hier zagen wij Luuk, Teije, Sanne, Bart, Lylian, Sterre en Fitz voorbijkomen. Ook hier waren er top 10 noteringen. Luuk werd 6e bij de heren, Sanne 5e en Lylian 9e bij de dames.
Vanaf 9.54 uur startte de JSR 10 -11 jaar. Ook zij liepen 6 ½ km licht. Hier liepen Rosa, Mette, Silvan, Izak, Hessel en Tijn. In de top 10 eindigde hier Izak op een 8e plaats bij de heren. Mette werd 4e bij de dames en Rosa behaalde een podiumplaats door 2e te worden.
Na de volwassenen die 6 ½ km zwaar en 6 ½ km licht liepen, begon om 11.56 uur de jeugd individueel, hier liep Roos, en de koppels licht. Ingeborg en Annieke gingen van start, Simon en Jurgen, Lylian (die ook al JSR 12 – 14 jaar
had gelopen) en Mare, Bart en Henrie (die allebei ook al de run gelopen hadden in de ochtend) en Vivian. 
De JSR 8 – 9 jaar liep 4 ½ km en hier zagen wij Niels verschijnen. Hij eindigde op een mooie 3e podiumplaats.
Tenslotte kwamen de 4 ½ km jeugd individueel en koppels aan de beurt.
Hier zagen wij heel veel jeugdleden van onze club verschijnen! We zagen Hugo, die op de 1e plaats eindigde bij de koppels, Suzanne, Pippa, Vin, Silvan
(die ook al JSR 10 – 11 jaar had gelopen), Desley, Finn – Valentijn, Elise, Eva Teus, Kirsten, Yara en Naomi.
Als allerlaatste startte de kind – ouderrun, 4 ½ km. Hier was Tycho van de partij en Iris, Sterre, Jasmijn, Lais, Damian en Bo (had ook al JSR 15 –
17 jaar gelopen).
Verder waren er natuurlijk heel veel andere kinderen uit Havelte en omgeving die meegedaan hebben!

Het was weer een prachtige dag, goed weer, mooie run! We hopen dat iedereen net zo genoten heeft als wij. Nu weer op naar de volgende run!!
Wie het te lang vindt duren om te wachten tot de volgende run in Havelte, in mei 2019, kan natuurlijk altijd eerder terecht.
Want er worden heel veel runs georganiseerd her en der in het land.

Misschien zien we jullie daar al wel ergens verschijnen!

Bo in actie op de JSR 15-17 

Mette voor de JSR 10-11

Bonne en Tim bij de JSR 15-17


Luuk in actie bij JSR 12-14


Teije eveneens bij JSR 12-14

Deel dit bericht