Havelter Survivalrun 13 mei een succes!

Afgelopen zondag was alweer de 7e Havelter Survivalrun. In mooi, maar wel erg warm weer gingen 1100 deelnemers  van start in 10 verschillende deelname categorieën. Op de dag zelf waren 170 enthousiaste vrijwilligers actief om het evenement voor de deelnemers mogelijk te maken. De weken en maanden voor de Survivalrun nog tientallen anderen. Ook was er medewerking van onder andere landeigenaren sponsoren, rugby vereniging The Big Stones, bevriende Survivalrun clubs en vele andere. Samen hebben we er weer een succes van gemaakt.

Zonder de hulp van iedereen is het organiseren van een evenement zoals deze niet mogelijk. We hopen dan ook dat jullie ons volgend jaar ook allemaal weer willen  helpen.

Dit jaar was er een nieuwe opzet voor De Havelter Survivalrun: Weer terug naar de survivalrun basis waarbij de run vooral draait om hindernissentechniek en iets minder om het hardlopen.

Als gevolg hiervan hebben we de 8,5 km lus, die we voorgaande jaren hadden, laten vervallen en hebben we gekozen voor een 6,5 km extra zwaar parcours voor de oudste wedstrijdjeugd en zwaarste categorie individueel en koppelloop. Hiervoor hebben we  leuke nieuwe hindernissen en combi’s toegevoegd op het 6,5 km parcours. 

Ook klassiekers in het parcours als Het Survivallaantje op Landgoed Overcinge en De Bok van Drees in de Dreesvijver zaten weer in het parcours: grote indrukwekkende bouwwerken met lastige hindernissen.

De reacties van de deelnemers over het vernieuwde parcours waren lovend. We zijn daarom blij dat deze nieuwe opzet een succes is gebleken en denken dat iedereen op zijn eigen manier uitdaging hierin heeft gevonden.

De hindernissen worden momenteel weer afgebroken en naar onze opslag gebracht. Volgend jaar hopen we wederom een uitdagende Havelter Survivalrun te kunnen organiseren. 

Foto’s komen binnenkort beschikbaar op:

Foto’s en Video’s

Deel dit bericht